Simulacrum

Tijdschrift voor kunst en cultuur

Vacature: Acquisiteur

Redactie

Stap je zonder schroom elke galerie binnen? Ben je communicatief, zelfstandig en enthousiast? Zou je willen meewerken aan een tijdschrift voor kunst en cultuur dat wordt gemaakt door een kleine groep bevlogen studenten van de Universiteit van Amsterdam? Dat komt goed uit! Simulacrum is namelijk per direct op zoek naar een nieuwe acquisiteur.

De acquisiteur van Simulacrum is verantwoordelijk voor het werven van advertenties. Hiervoor leg je contact met potentiële partners uit het culturele veld, van musea tot uitgeverijen. Deze functie is van groot financieel belang voor Simulacrum en is voor jou een mogelijkheid om een breed netwerk op te bouwen. Naast acquisiteur ben je ook redacteur; samen met de andere redactieleden werk je aan de realisatie van het tijdschrift en perfectioneer je samen met de auteurs elke bijdrage. Voor de functie is geen ervaring vereist, wel is het belangrijk dat je affiniteit hebt met kunst en cultuur en een ondernemende en kritische houding hebt.

Simulacrum komt vier keer per jaar uit, telkens onder de noemer van een bepaald thema. Zo verschenen afgelopen jaar Het Andere Dier, Het Archief en (T)huis, waarvoor we een uiteenlopende groep auteurs – van student tot conservator – hebben uitgenodigd om te reflecteren op het thema. Ieder nummer wordt gelanceerd tijdens Spectrum, een feestelijke avond die wordt gevuld met lezingen, poëzie, performance en muziek. Daarnaast verschijnen op de website recensies, essays en gedichten, al dan niet in relatie tot het onderwerp dat op dat moment in het tijdschrift wordt uitgelicht.

Interesse? Stuur dan voor 15 december een mail met CV en korte motivatie naar: info@simulacrum.nl.