Simulacrum

Tijdschrift voor kunst en cultuur

Over

Simulacrum is een tijdschrift voor kunst en cultuur, dat dient als laagdrempelig en kwalitatief publicatieplatform voor studenten en deskundigen uit het veld. Per jaar verschijnen vier nummers, iedere keer onder de noemer van een bepaald thema. De onderwerpen worden altijd benaderd vanuit verschillende disciplines binnen de kunst- en cultuurwetenschappen, en zowel in historisch als hedendaags perspectief geplaatst.

Voor elk nummer is Simulacrum op zoek naar wetenschappelijke artikelen, interviews, columns en kunstenaarsportfolio’s. Schroom ook als jonge en onervaren schrijver niet om een bijdrage te leveren. Voor veel auteurs die je voorgingen is Simulacrum een belangrijk begin geweest in hun (schrijf)carrière. In de regel wordt iedereen in meerdere redactierondes begeleid met schrijftips om tot een kwalitatief hoogstaand artikel te komen, zowel wat betreft vorm als inhoud. Heb je ideeën of een opzet voor een artikel? Mail deze naar info@simulacrum.nl.

Simulacrum komt onbezoldigd tot stand door een bevlogen redactie bestaande uit studenten en alumni van de Universiteit van Amsterdam. Het tijdschrift wordt vormgegeven door Ruby van Vugt. De website is ontwikkeld door Robert-Jan Korteschiel.

Leden van de adviesraad van Simulacrum zijn Petra Brouwer, Nat Muller, Domeniek Ruyters en Margriet Schavemaker.  

Verkooppunten van Simulacrum zijn onder andere Athenaeum Boekhandel (Amsterdam), Kröller-Müller Museum (Otterloo) en Museum Het Schip (Amsterdam).

Bij de selectie van artikelen voor Simulacrum staan we stil bij onze keuzes voor auteurs, kunstenaars, en onderwerpen. We streven ernaar om een multipliciteit aan perspectieven en stemmen een platform te bieden, en schenken specifiek aandacht aan kunstgeschiedenissen buiten Europa en kunstenaars die vaak onderbelicht worden in dominante narratieven.

Lees hier ons Privacy Statement

Stichting Simulacrum

Turfdraagsterpad 9

1012 XT Amsterdam

E-mail: info@simulacrum.nl

Facebook: stichtingsimulacrum
Instagram: simulacrumamsterdam

Bank: NL41 INGB 0000327045

KvK: 41210910

ISSN 0929-7480

Redactie

Anne Schenkels

Anne is redacteur en beheert de social media van Simulacrum. Ze studeert Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, met een focus op kunstgeschiedenis en ook filosofie.

Kenneth Geurts

Kenneth is grafisch vormgever en volgt de onderzoeksmaster Artistic Research aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Simulacrum is hij redacteur.

Kim Mulder

Kim is redacteur en webredacteur bij Simulacrum. Ze volgt de master Curating Art and Cultures aan de Universiteit van Amsterdam, en is conservator-in-opleiding bij Museum Boijmans Van Beuningen.

Lucia Meeuwsen

Lucia is redacteur en secretaris bij Simulacrum. Momenteel zit ze in het tweede jaar van de bachelor Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en hoopt ze volgend jaar Academie Artemis af te ronden.

Marit Holtrust

Marit is hoofdredacteur van Simulacrum. Ze studeert Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, en specialiseert zich in moderne en hedendaagse kunst.

Marta Pagliuca Pelacani

Marta is redacteur en coördinator boekhandels van Simulacrum. Ze volgt de onderzoeksmaster Arts & Performance Studies aan de Universiteit van Amsterdam en de ART&RESEARCH Honours Programme aan de Gerrit Rietveld Academie.

Merav Krone

Merav is redacteur en doet de acquisitie bij Simulacrum. Ze studeert Cultureel Erfgoed, waarvoor ze momenteel een scriptie voor de Grafische Werkplaats Amsterdam schrijft. Daarnaast volgt ze vakken aan de faculteit Geesteswetenschappen bij de UvA.

Mirna Vrdoljak

Mirna is eindredacteur van Simulacrum. Ze volgt de onderzoeksmaster Art & Performance Studies aan de Universiteit van Amsterdam, en specialiseert zich in dans en filosofie.

Niels Noot

Niels is redacteur en penningmeester bij Simulacrum. Hij studeert Literature & Society aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Sarkawt Hamad

Sarkawt is redacteur bij Simulacrum. Ze studeert Kunstgeschiedenis en volgt de minor Cultural Analysis, met een focus op moderne en hedendaagse kunst.