Simulacrum

Tijdschrift voor kunst en cultuur

Over

Simulacrum is een tijdschrift voor kunst en cultuur, dat dient als laagdrempelig en kwalitatief publicatieplatform voor studenten en deskundigen uit het veld. Per jaar verschijnen vier nummers, iedere keer onder de noemer van een bepaald thema. De onderwerpen worden altijd benaderd vanuit verschillende disciplines binnen de kunst- en cultuurwetenschappen, en zowel in historisch als hedendaags perspectief geplaatst.

Voor elk nummer is Simulacrum op zoek naar wetenschappelijke artikelen, interviews, columns en kunstenaarsportfolio’s. Schroom ook als jonge en onervaren schrijver niet om een bijdrage te leveren. Voor veel auteurs die je voorgingen is Simulacrum een belangrijk begin geweest in hun (schrijf)carrière. In de regel wordt iedereen in meerdere redactierondes begeleid met schrijftips om tot een kwalitatief hoogstaand artikel te komen, zowel wat betreft vorm als inhoud. Heb je ideeën of een opzet voor een artikel? Mail deze naar info@simulacrum.nl.

Simulacrum komt onbezoldigd tot stand door een bevlogen redactie bestaande uit studenten en alumni van de Universiteit van Amsterdam. Het tijdschrift wordt vormgegeven door Ruby van Vugt. De website is ontwikkeld door Robert-Jan Korteschiel.

Leden van de adviesraad van Simulacrum zijn Petra Brouwer, Nat Muller, Domeniek Ruyters en Margriet Schavemaker.  

Verkooppunten van Simulacrum zijn onder andere Athenaeum Boekhandel (Amsterdam), Kröller-Müller Museum (Otterloo) en Museum Het Schip (Amsterdam).

Bij de selectie van artikelen voor Simulacrum staan we stil bij onze keuzes voor auteurs, kunstenaars, en onderwerpen. We streven ernaar om een multipliciteit aan perspectieven en stemmen een platform te bieden, en schenken specifiek aandacht aan kunstgeschiedenissen buiten Europa en kunstenaars die vaak onderbelicht worden in dominante narratieven.

Lees hier ons Privacy Statement

Stichting Simulacrum

Turfdraagsterpad 9

1012 XT Amsterdam

E-mail: info@simulacrum.nl

Facebook: stichtingsimulacrum
Instagram: simulacrumamsterdam

Bank: NL41 INGB 0000327045

KvK: 41210910

ISSN 0929-7480

Redactie

Bodil Frodil

Bodil is redacteur en fondswerver voor Simulacrum. Ze volgt de bachelor Literary and Culural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam, en specialiseert zich in filosofie en creative writing.

Daniël Koers

Daniël Koers is redacteur en websitebeheer/marketinggenius/algemene held bij Simulacrum. Hij volgt de bachelor Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en is eerste violist in het nationaal orkest.

Desiree Kroep

Désirée Kroep is redacteur en coördinator boekhandels van Simulacrum. Ze heeft net de master Museum Studies afgerond en doet nu de master (Modern- en Hedendaagse) Kunstgeschiedenis.

Julia Alting

Julia Alting is redacteur en de baas der evenementen van Simulacrum. Ze heeft net de master Azië Studies en de onderzoeksmaster Arts & Culture in Leiden afgerond. Nu gaat ze een PhD schrijven.

Kenneth Geurts

Kenneth Geurts is redacteur en penningmeester van Simulacrum, hij volgt de onderzoeksmaster Artistic Research aan de Universiteit van Amsterdam

Laura Kneebone

Laura Kneebone is secretaris van Simulacrum. Ze volgt de onderzoeksmaster Art Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Luca Penning

Luca Penning is redacteur en beeldredacteur bij Simulacrum. Ze is recentelijk afgestudeerd aan de afdeling Fotografie van de Gerrit Rietveld Academie.

Marit Holtrust

Marit Holtrust is eindredacteur van Simulacrum. Ze studeert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, en specialiseert zich in moderne en hedendaagse kunst.

Nadeche Remst

Nadeche Remst is veteraan redacteur bij Simulacrum. Momenteel volgt zij de onderzoeksmaster Art Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Otto Duistermaat

Otto Duistermaat is hoofdredacteur van Simulacrum. Hij volgt de master Comparative Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam.