Simulacrum

Tijdschrift voor kunst en cultuur

Over

Simulacrum is een tijdschrift voor kunst en cultuur, dat dient als laagdrempelig en kwalitatief publicatieplatform voor studenten en deskundigen uit het veld. Per jaar verschijnen vier nummers, iedere keer onder de noemer van een bepaald thema. De onderwerpen worden altijd benaderd vanuit verschillende disciplines binnen de kunst- en cultuurwetenschappen, en zowel in historisch als hedendaags perspectief geplaatst.

Voor elk nummer is Simulacrum op zoek naar wetenschappelijke artikelen, interviews, columns en kunstenaarsporfolio’s. Schroom ook als jonge en onervaren schrijver niet om een bijdrage te leveren. Voor veel auteurs die je voorgingen is Simulacrum een belangrijk begin geweest in hun (schrijf)carrière. In de regel wordt iedereen in meerdere redactierondes begeleid met schrijftips om tot een kwalitatief hoogstaand artikel te komen, zowel wat betreft vorm als inhoud. Heb je ideeën of een opzet voor een artikel? Mail deze naar info@simulacrum.nl.

Simulacrum komt onbezoldigd tot stand door een bevlogen redactie bestaande uit studenten en alumni van de Universiteit van Amsterdam. Het tijdschrift wordt vormgegeven door Alice Dhinaut en Sophie Rentien Lando. De website is ontwikkeld door Robert-Jan Korteschiel.

Leden van de adviesraad van Simulacrum zijn Petra Brouwer, Nat Muller, Domeniek Ruyters en Margriet Schavemaker.  

Verkooppunten van Simulacrum zijn onder andere Athenaeum Boekhandel (Amsterdam), Boekhandel Kirchner (Amsterdam), De Literaire Boekhandel (Utrecht), Kröller-Müller Museum (Otterloo) en Museum Het Schip (Amsterdam).

Lees hier ons Privacy Statement

Stichting Simulacrum
Turfdraagsterpad 9
1012 XT Amsterdam
E-mail: info@simulacrum.nl
Facebook: stichtingsimulacrum

Bank: NL41 INGB 0000327045
KvK: 41210910
ISSN 0929-7480

 

logo-nieuwe-garde-grootSimulacrum is partner van De Nieuwe Garde

Redactie

Anne-Rieke van Schaik

Anne-Rieke van Schaik is redacteur en penningmeester van Simulacrum. Ze volgt de onderzoeksmaster Geschiedenis en de master Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Anouk Slewe

Anouk Slewe is secretaris van Simulacrum. Ze volgt de bachelor Kunstgeschiedenis met als specialisatie moderne en hedendaagse kunst aan de Universiteit van Amsterdam

Hanna Steenbergen

Hanna Steenbergen is redacteur sociale media van Simulacrum. Ze studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting Textiel en momenteel volgt zij de onderzoeksmaster Artistic Research aan de Universiteit van Amsterdam.

Jacobine Oudijk

Jacobine Oudijk is acquisiteur, verantwoordelijk voor de advertenties in en de galerieladder van Simulacrum. Zij studeert Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam.

Jelle van der Plas

Jelle van der Plas is webredacteur van Simulacrum. Hij is afgestudeerd in de richting Fine Art op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Momenteel is hij werkzaam als beeldend kunstenaar.

Luuk Vulkers

Luuk Vulkers is redacteur en fondsenwerver bij Simulacrum. Momenteel volgt hij de onderzoeksmaster Art Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Marsha Bruinen

Matisse Huiskens

Matisse Huiskens is hoofdredacteur van Simulacrum en was daarvoor verantwoordelijk voor de evenementen. Hij volgt de onderzoeksmaster Art Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Max Litjens

Max Litjens is verantwoordelijk voor de evenementen van Simulacrum. Hij studeert Europese Studies met een specialisatie in literatuur en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Nadeche Remst

Nadeche Remst is eindredacteur van Simulacrum. Ze studeert Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij ze zich specialiseert in hedendaagse kunst.

Sara-Lot van Uum

Sara-Lot van Uum is verantwoordelijk voor de evenementen van Simulacrum. Ze volgt de onderzoeksmaster Artistic Research aan de Universiteit van Amsterdam.