Simulacrum

Tijdschrift voor kunst en cultuur

Over

Simulacrum is een tijdschrift voor kunst en cultuur, dat dient als laagdrempelig en kwalitatief publicatieplatform voor studenten en deskundigen uit het veld. Per jaar verschijnen vier nummers, iedere keer onder de noemer van een bepaald thema. De onderwerpen worden altijd benaderd vanuit verschillende disciplines binnen de kunst- en cultuurwetenschappen, en zowel in historisch als hedendaags perspectief geplaatst.

Voor elk nummer is Simulacrum op zoek naar wetenschappelijke artikelen, interviews, columns en kunstenaarsporfolio’s. Schroom ook als jonge en onervaren schrijver niet om een bijdrage te leveren. Voor veel auteurs die je voorgingen is Simulacrum een belangrijk begin geweest in hun (schrijf)carrière. In de regel wordt iedereen in meerdere redactierondes begeleid met schrijftips om tot een kwalitatief hoogstaand artikel te komen, zowel wat betreft vorm als inhoud. Heb je ideeën of een opzet voor een artikel? Mail deze naar info@simulacrum.nl.

Simulacrum komt onbezoldigd tot stand door een bevlogen redactie bestaande uit studenten en alumni van de Universiteit van Amsterdam. Het tijdschrift wordt vormgegeven door Alice Dhinaut en Sophie Rentien Lando. De website is ontwikkeld door Robert-Jan Korteschiel.

Leden van de adviesraad van Simulacrum zijn Petra Brouwer, Nat Muller, Domeniek Ruyters en Margriet Schavemaker.  

Verkooppunten van Simulacrum zijn onder andere Athenaeum Boekhandel (Amsterdam), Boekhandel Kirchner (Amsterdam), De Literaire Boekhandel (Utrecht), Kröller-Müller Museum (Otterloo) en Museum Het Schip (Amsterdam).

Lees hier ons Privacy Statement

Stichting Simulacrum
Turfdraagsterpad 9
1012 XT Amsterdam
E-mail: info@simulacrum.nl
Facebook: stichtingsimulacrum
Instagram: simulacrumamsterdam

Bank: NL41 INGB 0000327045
KvK: 41210910
ISSN 0929-7480

 

logo-nieuwe-garde-grootSimulacrum is partner van De Nieuwe Garde

Redactie

Anne-Rieke van Schaik

Anne-Rieke van Schaik is hoofdredacteur en was hiervoor penningmeester van Simulacrum. Ze volgt de onderzoeksmaster Geschiedenis en de master Boekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Anouk Slewe

Anouk Slewe is secretaris van Simulacrum. Ze volgt de bachelor Kunstgeschiedenis met als specialisatie moderne en hedendaagse kunst aan de Universiteit van Amsterdam

Desiree Schouteten

Desiree Schouteten is redacteur en fondsenwerver bij Simulacrum. Gedurende haar onderzoeksmaster Artistic Research aan de Universiteit van Amsterdam combineert ze kunsttheorie en praktijk.

Laura Kneebone

Laura Kneebone is secretaris van Simulacrum. Ze volgt de onderzoeksmaster Art Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Marit Holtrust

Marit Holtrust is acquisiteur en Instagram redacteur van Simulacrum. Ze studeert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, en specialiseert zich in moderne en hedendaagse kunst.

Marsha Bruinen

Marsha Bruinen is (web)redacteur bij Simulacrum. Ze studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting Beeldende Kunst en momenteel volgt zij de bachelor Filosofie aan de Universiteit van Amsterdam.

Max Litjens

Max Litjens is verantwoordelijk voor de evenementen van Simulacrum. Hij volgt de research master Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam.

Nadeche Remst

Nadeche Remst is eindredacteur van Simulacrum. Momenteel volgt zij de onderzoeksmaster Art Studies aan de Universiteit van Amsterdam.

Otto Duistermaat

Otto Duistermaat is redacteur en penningmeester voor Simulacrum. Hij volgt de master Comparative Cultural Analysis aan de Universiteit van Amsterdam.