About Simulacrum magazine

DUTCH

Simulacrum is een driemaandelijks, thematisch tijdschrift dat reflecteert op kunst en cultuur en dient als kwalitatief publicatieplatform voor studenten en deskundigen uit het veld. De onderwerpen worden altijd benaderd vanuit verschillende disciplines met betrekking tot kunst en cultuur, zowel in historisch als hedendaags perspectief geplaatst.

Voor elk nummer is Simulacrum op zoek naar wetenschappelijke artikelen, interviews, columns, vrije teksten en visuele bijdragen. Je hebt geen schrijfervaring nodig om iets in te sturen. In de regel wordt iedereen in meerdere redactierondes begeleid met schrijftips om tot een kwalitatief hoogstaand artikel te komen, zowel wat betreft vorm als inhoud.

Heb je ideeën of een opzet voor een artikel? Mail deze naar info@simulacrum.nl

ENGLISH

Simulacrum is a quarterly thematic magazine that reflects on arts and culture, and serves as a high-quality publication platform for students and experts from the field. The subjects are always approached from different disciplines which relate to arts and culture, and placed in both historical and contemporary perspective.

For each issue, Simulacrum is looking for scientific articles, free writing, and visual contributions. You do not need any specific experience to apply. As a rule, everyone is guided in several rounds of editing with writing tips in order to arrive at a high-quality article, both in terms of form and content.

Do you have ideas or a draft for an article? Mail it to info@simulacrum.nl

Contact

Stichting Simulacrum

Turfdraagsterpad 9

1012 XT Amsterdam

E-mail: info@simulacrum.nl

Bank: NL41 INGB 0000327045

KvK: 41210910

Selection

When selecting articles for Simulacrum, we consider our choices for authors, artists and subjects. We strive to provide a platform for a multiplicity of perspectives and voices, paying specific attention to art histories outside Europe and artists who are often underexposed in dominant narratives.

De Redactie

  • Merthe Voorhoeve

    co-HOOFDREDACTEUR

    Merthe Voorhoeve is samen met Vita hoofdredacteur van Simulacrum. Ze studeert kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en heeft hiernaast een BA Nederlandse taal en cultuur behaald. Ze is met name geïnteresseerd in kritische contemporaine cultuuranalyse, en zoekt dit bijvoorbeeld in beeldende kunst, cinema en internetfenomenen.

  • Vita Ostendorf

    co-HOOFDREDACTEUR

    Vita Ostendorf is samen met Merthe hoofdredacteur. Ze is kunsthistorica en MA student Museum Studies bij de Amsterdam School for Heritage, Memory, and Material Culture (UvA), en daarnaast geïnteresseerd in moderne kunst en diens canonvorming, de overdracht van het collectief geheugen en hoe erfgoed wordt gedefinieerd op institutioneel niveau.

  • Stella Kummer

    EINDREDACTIE

    Stella Kummer is eindredacteur bij Simulacrum. Ze studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze zich specialiseerde in ecologie, esthetiek, tijd en taal. Daarnaast schrijft ze over kunst en filosofie en is ze webredacteur bij Metropolis M.

  • Fien Limburg

    REDACTIE / EVENEMENTEN

    Fien Limburg is redacteur bij Simulacrum en eventmanager. Na haar bachelors kunstgeschiedenis en media studies volgt zij nu de Research Master Media en is ze actief in de UvA Filmclub. Haar onderzoeksinteresse ligt in camp, overdaad, horror en queer aesthetics.

  • Ischa Borger

    REDACTIE / DEVELOPMENT

    Ischa Borger is redacteur en development medewerker bij Simulacrum met een interesse in het snijvlak van kunst, politiek en economie. Momenteel volgt hij de Research Master Critical Studies in Art and Culture, waarbij zijn focus ligt op het ontdekken van alternatieve lenzen waardoor je naar de wereld en haar verschillende instituties kunt kijken.

  • Wisse Krikke

    REDACTIE / PENNINGMEESTER

    Wisse is redacteur en penningmeester. Hij studeerde medische natuurwetenschappen om te begrijpen hoe je mensen kan genezen, maar leerde pas in zijn master’s comparative literature wat ons echt drijft en dwarszit. Tijdens zijn master’s schreef hij over nostalgie, fotografie en spel, en wijdde hij zijn thesis aan productieve Deleuziaanse desorientatie in naoorlogse Amerikaanse literatuur. Hij maakte deel uit van de programmeerredactie SPUI25 in spe, en werkt nu bij LAB111 als chef.

  • Sewa Hasan

    REDACTIE / SOCIAL MEDIA
    Sewa Hasan is redacteur bij Simulacrum en houdt zich bezig met art & research. Ze behaalde een Bachelor Filosofie en haar huidige onderzoek richt zich op het Heideggeriaanse concept van Gelassenheit als antwoord op AI accelerationism. Naast haar onderzoek is ze actief als expositionerend kunstenaar, waarbij haar praktijk zich focust op video, film (stills) en fotografie.

  • Zazie Duinker

    REDACTIE / BOEKHANDELS

    Zazie Duinker is redacteur bij Simulacrum en onderhoudt daarnaast de relaties met de boekhandels. Ze studeerde kunstgeschiedenis en onderzoekt sindsdien als zelfstandig schrijver de intersectie tussen filosofie, ecologie en taal.

  • Oda Algera

    Oda Algera

    (BEELD)REDACTIE

    Oda Algera is (beeld)redacteur. Na haar studie Arabisch heeft ze een Master Middle Eastern Studies afgerond met een onderzoek naar kunstinitiatieven, ecologie en kolonialisme in Palestina. Ze is geïnteresseerd in de relatie tussen kunst, sociaal-politieke ontwikkelingen en activisme.

  • Lola Peters

    Lola Peters

    REDACTIE / ACQUISITIE


    Lola Peters is redacteur en verantwoordelijk voor de acquisitie van Simulacrum. Met een achtergrond in de sociale wetenschappen is Lola geïnteresseerd in de overbrugging tussen de academische wereld en de kunsten, evenals de rol van cultuur binnen sociaal-politieke contexten. Momenteel volgt zij de master Cultural and Social Anthropology, waarin zij onderzoek doet naar de intersectie van muziek, marginalisatie en verzet.

  • Mariana Gusso Nickel

    REDACTIE / EVENEMENTEN

    Mariana Gusso Nickel is artistiek onderzoeker, redacteur bij Simulacrum Magazine en lid van het de-Haunted Collective. Ze is onlangs afgestudeerd aan de Master of Art and Performance Research Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel schrijft ze over de antropofagische beweging in Brazilië, waarbij ze zich richt op de kruispunten tussen archiefstudies, hauntology en psychoanalyse. Meer informatie vindt u op www.magunick.com.

  • Fé Smit

    REDACTIE / SECRETARIS

    Fé Smit is redacteur en secretaris bij Simulacrum. Ze studeerde biologie aan de UvA maar stapte over naar Allround Styling aan Academie Artemis. Ze heeft een interesse voor o.a. grafisch ontwerp, video en fotografie.